Проект " Твоят час", клуб " Тенис на маса"

В края на работната седмица учениците от клубовете " Тенис на маса" в ПТГ и ПГИИ проведоха двустранна среща . Учебната игра позволи да се отработят тактически и игрови прийоми в реална състезателна обстановка. Благодарение на г-н К. Рушудов- учител в ПГИИ срещата се проведе според изискванията на Българската федерация по тенис на маса. Отборно учениците от ПГИИ спечелиха 4 победи срещу 2 за нашите представители. В индивидуалните игри без загуба от всички участници завърши единствен Юлиян Асенов, ученик от 8 клас -специалност КТТ в ПТГ.

изглед за печат

Вътрешен мир - Иван - Александър, 11в клас

Вътрешен мир


Там,високо в планината,
има мир,радост и красота,
а на ниско в равнината,
си играят щастливите деца.

Радост,вътрешен мир, имам,
това щастие,не трябва да спира,има баланс,
наближава романтичния ден,подарък красив ти взимам,
не се тревожи,подарък имам,даден ми бе втори шанс.

Има ли вътрешен мир в тебе?
Любим човек имаш ли,
обади му се не губи време,
Има ли вътрешен мир в тебе?

Над всички въпроси,имаш размисъл,
живота е понятие,в което има смисъл,
това е умът и самата мисъл,
над всичките ли въпроси,имаш размисъл.

Има ли спасение,има ли го мира,
тъгата заспива,направо замира,
имаш спокойствие,утешение,
приятел добър съм,давам ти добро отношение,
животът труден;успяваш да изкачиш байра,
Има ли спасение,има го и мира!

Иван - Александър, 11в клас


изглед за печат

Посещение в Държавен архив - гр. Търговище

На 09.01.2018 г. ученици от 9 и 11 клас на ПТГ "Цар Симеон Велики", гр. Търговище посетиха "Държавен архив" - гр. Търговище.
Те се запознаха със съхраняваните там документи и материални богатства от област Търговище и най-вече с архивните материали, свързани с дейността и живота на ПТГ "Цар Симеон Велики" .Учениците разгледаха най-стария в архива документ, който е написан на османотурски език. Осведомиха се, че в "Държавен архив" - гр. Търговище, освен на хартиен носител се пазят стари книжа и на електронен носител. Те се запознаха със сайта на архива, в който има направена богата документална фотоизложба.
Особено впечатлени школниците останаха от биографичните снимки и албума на преподаватели и служители от училището,както и от летописната книга на ПТГ, която се води от 01.09.1965 г.
Учениците направиха обиколка на архивохранилищата и научиха за начина на комплектуването, регистрирането и обработването на документите. Беседа с децата проведоха младши експерт Г. Аврамова и старши експерт Д. Неделчев.

Още снимки ТУК

изглед за печат
Отиди на страница  1 2 3 ... 59 [60] 61 62