Регионална историческа конференция „История и памет”

Регионална историческа конференция „История и памет”


На 27.04.2018 г. ученици от "Цар Симеон Велики", работещи по проект "Твоят час", участваха във втора Регионална историческа конференция „История и памет”, посветена на 140 г. от Освобождението на България от османско владичество. Тя се проведе в гр. Търговище, в залата на Народно читалище „Напредък”.Организатор на събитието бе Регионално управление на образованието – Търговище със съдействието на Община Търговище, Регионален исторически музей – Търговище, Исторически музей – Омуртаг и Средно училище „Васил Левски” – град Опака.

Учениците на ПТГ от клуб "Млади възрожденци" се представиха достойно със своите презентации и есе. За участието си те получиха сертификати, дадени лично от областния управител на Търговище - г-н Митко Стайков.

Поздравления за отлично представилите се Ели Божанова от 8а клас, Георги Шипочки и Жулиен Николаев от 9а клас, Искрена Колева,Иван Емилов, Стойчо Христов, Марин Венциславов и Деян Иванов от 10а клас, както и на техния ръководител Диана Николова-старши учител по история.

изглед за печат

"Ден на Земята" - традиционно пролетно почистване

"Ден на Земята" - традиционно пролетно почистване


На 30 април 2018г. ученици, учители и служители от ПТГ „Цар Симеон Велики” отбелязаха „Деня на земята“, като се включиха в пролетно почистване на училището.
Те чистиха, окопаха и варосаха дръвчета в двора на училището, а възпитаниците от 12 клас традиционно засадиха туи –символичната „Алея на випуските“. Учениците от 8а клас се включиха около историческия и археологическия музеи и паметника на ген. Казимир Ернрот в гр. Търговище.
Благодарим на всички, които взеха участие в кампанията по пролетното почистване, с което допринесоха НАШЕТО училището да стане по – чисто и привлекателено.

ВСИЧКИ СНИМКИ ТУК
изглед за печат

Ден на Земята - табло, изработено от 9 б клас

Ден на Земята - табло, изработено от 9 б клас


9б клас, с класен ръководител инж. Величка Хараланова, изготвиха и поставиха специално табло, посветено на Световния ден на земята - 22 април.
Идеята му - да си припомним, че ние сме жители на планетата Земя и трябва да я уважаваме и пазим!

изглед за печат
Отиди на страница  1 2 3 ... 60 [61] 62 ... 83 84 85